Forum Wpłynąwszy na Jagiellońskiego forum Uniwersytetu Strona Główna Wpłynąwszy na Jagiellońskiego forum Uniwersytetu
Ta budka telefoniczna jest zarezerwowana dla Clarka Kenta.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

IFS i BRC, Auditor Wewnętrzny HACCP - LUQAM

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wpłynąwszy na Jagiellońskiego forum Uniwersytetu Strona Główna -> Chemii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LUQAM
beanus


Dołączył: 19 Sty 2011
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 14:54, 24 Maj 2013    Temat postu: IFS i BRC, Auditor Wewnętrzny HACCP - LUQAM

1. Auditor Wewnętrzny HACCP

Szkolenie adresowane jest do kandydatów na auditorów wewnętrznych. Podczas szkolenia uczestnicy zostają zapoznani z wymaganiami systemu HACCP oraz GHP i GMP, a także poznają praktyczne sposoby ich wdrożenia. W drugiej części szkolenia uczestnicy poznają wymagania, a także dobre praktyki związane z przygotowaniem, prowadzeniem oraz dokumentowaniem auditu wewnęterznego.
Szkolenie prowadzi konsultant LUQAM i ma ono formę intensywnych wykładów i ćwiczeń.

Program:


Przedstawienie struktury standardów dotyczących bezpieczeństwa żywności.
Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) przy produkcji i dystrybucji żywności.
Omówienie zasad sytemu HACCP.
Praktyczne wdrożenie zasad HACCP.
Dokumentowanie działań systemu ( procedury, instrukcje, formularze).
Istota i cel przeprowadzania auditów.
Procedura auditu wewnętrznego.
Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
Planowanie i przygotowanie auditów.
Zbieranie dowodów i prowadzenie auditów.
Niezgodności i spostrzeżenia - identyfikacja i dokumentowanie.
Działania korygujące i zapobiegawcze- analiza przyczn i ocena skuteczności.
Raport z auditu.
Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).

Najbliższy termin: 2013-06-06 do 2013-06-07
Cena: 298 zł



2. Wymagania Standardów Sieciowych IFS i BRC

Szkolenie jest adresowane do osób pragnących doskonalić swoje kwalifikacje w zakresie bezpieczeństwa żywność.
W trakcie szkolenia zostaną przedstwione wymagania standrdów IFS i BRC z szczególnym uzwzględnieniem wymagań nie pojawiających się w ISO 22000 zostanie również omówiony proces certyfikacji.
Szkolenie prowadzi konsultant LUQAM i ma ono formę intensywnych wykładów i ćwiczeń.

Program:

Geneza i pochodzenie standardów IFS i BRC.
Proces certyfikacji zgodnie z IFS.
Proces certyfikacji zgodnie z BRC.
Wymagania.
Zaangażowanie najwyższego kierownictwa i doskonalenie systemu.
Plan zakładu- przepływy produktu.
Utrzymanie porządku i higieny.
Wymagania w zakresie materiałów zawierających alergeny.
Wymagania w zakresie materiałów zawierających GMO.
Postępowanie w zakresie ochrony zakładu produkcyjnego przed celowym skażeniem produktu.
Wymagania standardów w sprawie opakowań i etykiet.
Zagrożenie związane z ciałami obcymi w przedsiębiorstwie.
Szkolenia pracowników.

Najbliższy termin: 2013-06-19 do 2013-06-20
Cena: 298 zł


W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt

Tomasz Jasiński
[link widoczny dla zalogowanych]
12 296 49 30
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Czw 10:02, 28 Maj 2015    Temat postu:

Ja wam jeszcze dorzucam taką stronkę [link widoczny dla zalogowanych] gdzie znajdziecie więcej info na ten temat!
Zwłaszcza jeśli nie do końca wiecie po co są takie normy przy wytwarzaniu żywności!
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wpłynąwszy na Jagiellońskiego forum Uniwersytetu Strona Główna -> Chemii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin